De Jury

TONEELGROEP MUZAK

 

DE JURY

februari 2016

 

We zijn in Amerika, een jury moet beslissen over het lot van een jonge jongen. Hij wordt verdacht van het doden van zijn vader. De doodstraf hangt hem boven het hoofd. Alles wijst op zijn schuld: De feiten, de getuigenverklaringen, zijn strafblad, zijn traumatische jeugd en zijn afkomst.

Maar is hij ook daadwerkelijk schuldig of toch niet? De jury moet tot een unaniem oordeel komen. Het lijkt een uitgemaakte zaak, maar toch is er één jurylid dat twijfelt. Het leven van de verdachte staat immers op het spel. Wordt de jury het eens?

 

Gerardjan Rijnders bewerkte het beroemde stuk Twelve Angry Men van Reginald Rose in 2009. Hoewel het origineel al zo’n 60 jaar oud is, is het nog altijd actueel. Hoe oordeel je zonder vooroordelen? Of zijn die vooroordelen soms ook nodig om tot een oordeel te komen?

 

De Jury is het vijfde stuk van Toneelgroep Muzak, na De ziekte die muzak heet, Bedkwartet, Goedbloed en De miraculeuze comeback van Mea L. Loman vieren zij met dit stuk hun eerste lustrum.

 

Tekst: Gerardjan Rijnders naar Reginald Rose

Regie: Loes van der Staak

Spel: Maaike Crum, Pier Aalders, Alev Kutluer, Frances Kuijs, Helly Pollaert, Kai Vasmel, Lesley Hooft, Jochem Sollard, Mees van Sisseren.

 

About

 

Contact

Home

 

Products

 

Blog